Οι περιπέτειες του Δημήτρη
Κείμενα - Εικονογράφηση Familyandfriends.gr
Δημήτρη Κωνσταντόπουλο
Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένα Με πολύ αγάπη Η Μαμά & ο Μπαμπάς
Κάθε Σάββατο πρωί ο Δημήτρης πηγαίνει μαζί με την Μαμά και τον Μπαμπά στο σπίτι του Παππού και της Γιαγιάς.
Ο Δημήτρης περιμένει πώς και πως να έρθει το Σάββατο, γιατί η Γιαγιά, του διαβάζει πολύ ωραίες ιστορίες και ο Παππούς τον αφήνει να πηγαίνει να παίζει μόνος του στο παλιό μικρό σπιτάκι του κήπου.
Δημήτρη
Μια από τις ημέρες που ο Δημήτρης έπαιζε στο σπιτάκι του κήπου, ανακάλυψε τυχαία μια πολύ παλιά και περίεργη πυξίδα, με πολλά σκαλίσματα. Από εκείνη την ημέρα η μαγική πυξίδα είναι το μεγάλο του μυστικό και δεν το έχει πει σε κανένα, ούτε στον Παππού.
Δημήτρης
Έτσι κάθε Σάββατο ο Δημήτρης περιμένει πως και πως την ώρα που θα πάει να παίξει στο σπιτάκι του κήπου, γιατί με την βοήθεια της αγαπημένης του μαγικής πυξίδας, ζει μοναδικές περιπέτειες.
Το ταξίδι για τις περιπέτειες ξεκινάει κάθε φορά με πολύ κέφι μουσική και τραγούδια. Οι φίλοι, που ο Δημήτρης γνώρισε στις προηγούμενες περιπέτειες, εμφανίζονται κάθε φορά, τραγουδώντας πολύ δυνατά, παίζοντας ταυτόχρονα μουσική με τα μουσικά τους όργανα.
Το πιάνο, η τρομπέτα και τα τύμπανα προετοιμάζουν την παρέα για την επόμενη μοναδική περιπέτεια, που θα ζήσουν. Αυτό το Σάββατο μόλις ο Δημήτρης, η Μαργαρίτα και ο Αλέξανδρος συναντήθηκαν ξεκίνησαν να συζητούν για το τι θα ζητούσαν σήμερα από την αγαπημένη τους μαγική πυξίδα.
Ενώ είχαν καθίσει κάτω από το σπιτοβιβλίο που έχουν φτιάξει στην μέση ενός κάμπου, η Μαργαρίτα πετάχτηκε πρώτη και είπε: “Να ζητήσουμε να μας πάει σε ένα μαγικό κάστρο...” “Πάλι σε κάστρο, πριν δυο εβδομάδες πήγαμε, Όχι, εγώ δεν συμφωνώ” είπε αμέσως και χωρίς να το σκεφτεί καθόλου ο Αλέξανδρος. “Εκτός από το να λες συνέχεια όχι, έχεις κάποια ιδέα εσύ;” είπε χωρίς να χάσει χρόνο η Μαργαρίτα.
Δημήτρης
“Παιδιά σταματήστε να τσακώνεστε, για σήμερα έχω μια φοβερή ιδέα” είπε ο Δημήτρης. “Τι θα λέγατε να πετάξουμε σαν πουλιά ή σαν αεροπλάνα και να δούμε τα πάντα από ψηλά;” “Νααααααααααααί...” είπαν με μια φωνή ο Αλέξανδρος, η Μαργαρίτα και ο Πέτρος, που δεν είχε μιλήσει καθόλου μέχρι τώρα.
Αγαπημένη μας πυξιδούλα σήμερα θα θέλαμε αν μπορείς να μας βοηθήσεις να πετάξουμε ψηλά και να δούμε πως βλέπουν τα πουλιά, όλους εμάς στη γη”. Η μαγική πυξίδα χωρίς να πει τίποτα άρχισε να βγάζει πολύχρωμα μπαλόνια από το καπάκι της, που το καθένα είχε ένα μακρύ σχοινί.
Τα παιδιά, ο ένας μετά τον άλλο, έπιαναν το σχοινί από τα μπαλόνια και ανέβαιναν ψηλά στον ουρανό βλέποντας τα πάντα σιγά σιγά να μικραίνουν. Ο Δημήτρης προχωρούσε πιο γρήγορα από τους φίλους του γιατί χωρίς να το καταλάβει είχε πιάσει δύο μπαλόνια.
Καθώς τα παιδιά κοιτούσαν το πάρκο και το γήπεδο, το μπαλόνι του Δημήτρη άρχισε να μεταμορφώνεται σε μαγικό ιπτάμενο χαλί, που καθώς πετούσε έπαιρνε πάνω του και τα άλλα παιδιά. Το χαλί πετούσε πολύ γρήγορα και σε λίγα λεπτά είχε φτάσει πάνω από ένα πολύ μεγάλο κάστρο, το κάστρο του Πράσινου Μάγου.
“Το κάστρο του Πράσινου Μάγου” είπε η Μαργαρίτα, όλοι τότε θυμήθηκαν πως είχαν προλάβει να ξεφύγουν την τελευταία στιγμή, από τα χέρια του μάγου, όταν εξερευνούσαν το κάστρο σε μια προηγούμενη περιπέτεια τους.
Πλησιάζοντας το κάστρο το χαλί μεταμορφώθηκε σε ιπτάμενο ουράνιο τόξο, και άρχισε να ανεβαίνει πολύ ψηλά μέσα στα σύννεφα πετώντας πολύ κοντά σε μια ομάδα τεράστιων πορτοκαλί πουλιών.
Ενώ τα πορτοκαλί πουλιά περνούσαν δίπλα τους με μεγάλη ταχύτητα, τα παιδιά είχαν αρχίσει να φοβούνται πολύ και σκεφτόντουσαν πως θα καταφέρουν να τα αποφύγουν.
Ξαφνικά από το κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου άρχισαν να δημιουργούνται φτερά για το κάθε παιδί ξεχωριστά. Αυτό τα βοήθησε να στρίψουν, να αλλάξουν κατεύθυνση και να ξεφύγουν από τα πορτοκαλί πουλιά.
Όταν πια δεν έβλεπαν τα πορτοκαλί πουλιά, ένιωσαν ότι η ταχύτητα τους άρχισε να μειώνεται και σιγά - σιγά να κατεβαίνουν όλο και πιο κάτω, χωρίς να κάνουν κάτι για αυτό.
Μετά από μισή ώρα που η παρέα πετούσε, είτε με μαγικά μπαλόνια, είτε με ιπτάμενα χαλιά, είτε με μαγικά φτερά ζώντας μια ξεχωριστή περιπέτεια ανάμεσα στα σύννεφα,
Δημήτρης
ο Δημήτρης, ο Αλέξανδρος, η Μαργαρίτα και ο Πέτρος βρέθηκαν ξαπλωμένοι στο χορτάρι να γελάνε και να συζητάνε για το τι άρεσε στον καθένα περισσότερο, από το ξεχωριστό αυτό ταξίδι που έκαναν με την βοήθεια της μαγικής πυξίδας.
Ο Δημήτρης άρχισε να χαιρετά τους φίλους του, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Σάββατο, για την νέα περιπέτεια που θα ζούσαν πάλι όλοι μαζί. “Σκεφτείτε τι να ζητήσουμε την επόμενη φορά, τους είπε”.
Ο Δημήτρης έκρυψε την μαγική πυξίδα, ανάμεσα στα εργαλεία, στην κρυφή τρύπα που την είχε βρει, και ξεκίνησε να γυρίσει στο σπίτι και να καθίσει δίπλα στον Παππού, που τον περίμενε για του διηγηθεί μια από τις ωραίες ιστορίες του.
Οι περιπέτειες του Δημήτρη

Οι Περιπέτειες του Δημήτρη

Κωδικός Προϊόντος: 2238

Από: €18.80

Ένα μοναδικό δώρο γενεθλίων ή παιδικού πάρτι για αγόρι

Επιλογές
Εξώφυλλο Χαρτί Velvet 300gr
Χοντρό Εξώφυλλο
ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ €25.80
Εξώφυλλο με Φωτογραφία
Εξώφυλλο με Σκίτσο
Συμπληρώσετε τα στοιχεία που θα είναι ο ήρωας του παραμυθιού
Σε κάθε πεδίο μπορείτε να γράψετε ότι εσείς θέλετε.
 • Ανεβάστε τη Φωτογραφία σας
  ΑΡΧΕΙΟ JPG έως 2MBΕΔΩ
 • ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
 • Περιγραφή Προϊόντος

  Προσωποποιημένο Παραμύθι δώρο για παιδιά, Οι Περιπέτειες του Δημήτρη είναι ένα Πρωτότυπο δώρο για Αγόρια, με το όνομα και την φωτογραφία του παιδιού σε όλη την ιστορία. Ιαδανικό δώρο για παιδιά της Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού.
  Το Προσωποποιημένο Παραμύθι Οι Περιπέτειες του Δημήτρη μπορεί να είναι το διαφορετικό δώρο των Γενεθλίων, της γιορτής ή του Παιδικού πάρτι, που μπορεί να κάνει ο νονός στο βαφτιστήρι τους, η θεία στο ανιψάκι, η γιαγιά και ο παππους στο εγγονάκι.
  Το Προσωποποιημένο δώρο Παραμύθι – Το Προσωποποιημένο Παραμύθι Οι Περιπέτειες του Δημήτρη – για Αγόρια με Όνομα, Φωτογραφία είναι το δώρο που κάθε αγορι ηλικίας 5 Ετών, 7 Ετών, 8 Ετών θα εντυπωσιαστεί όταν το πάρει στα χέρια του και θα το κρατήσει για πάντα στην βιβλιοθήκη του δημιουργώντας μοναδικές αναμνλησεις.
  Ένα έξυπνο, διαφορετικό και οικονομικό δωράκι που μπορείτε να αγοράσετε για το παιδί σας ή για το αγοράκι ή κοριτσάκι της φίλης σας ηλικίας 5 ετών.
  Α.
  Βιβλιοδεσία: Καρφίτσα
  Εξώφυλλο: Χαρτί Velvet 300gr, Πλαστικοποιημένο
  Εσωτερικό: Xαρτί Velvet 130gr
  28 σελίδες έγχρωμες
  Β.
  Βιβλιοδεσία: Καλλιτεχνική – Χοντρό εξώφυλλο
  Εξώφυλλο: Πλαστικοποιημένο
  Εσωτερικό: Xαρτί Velvet 130gr
  28 σελίδες έγχρωμες

  Επιπλέον Πληροφορίες

  Υλικό

  Εξώφυλλο Χαρτί Velvet 300gr, Χοντρό Εξώφυλλο

  Ξεχωριστά και Πρωτότυπα Προσωποποιημένα Δώρα Παιδικών Γενεθλίων για Αγόρι, Κορίτσι που διαφέρουν από όλα και μένουν αξέχαστα και δημιουργούν μοναδικές αναμνήσεις για μια ζωή.